Dragi vizitatori!

Sînt onorat să fiți oaspeții noștri pe pagina web.

       “Din inimă de codru şi de neam” ne declarăm deschişi comunicării sincere cu Dumneavoastră. Prezenta pagină este ecranul noutăților locale şi regionale din sfera economică, educaţională, socială. Acțiunile preconizate de CR Străşeni, structura subdiviziunilor, datele de contact, deciziile Consiliului raional, realizările şi practicile de succes – toate aceste segmente funcţionale şi acţionale vor constitui obiectul şi subiectul informaţiilor pe care le veţi putea urmări pe pagina noastră.

            Un accent deosebit este plasat pe developarea unei hărţi spirituale şi turistice a raionului Străşeni, care aşteaptă să fie explorată de Domniile Voastre. Informaţiile utile despre complexul monastic Căpriana, unul din reperele spiritualităţii neamului nostru, frumoasa Mănăstire Ţigăneşti, cu tradiţiile ancestrale şi pitoreasca ei  privelişte, biserica de lemn din satul Vorniceni, dovadă a creştinătăţii seculare a acestor mîndri răzeşi, descrierea rezervaţiei naturale “Codrii”, din s. Lozova, a cărei floră şi faună  respectă visul nostru despre farmecul naturii şi legendarul stejar al lui Ştefan cel Mare din pădurea Căprianei,  precum şi alte locuri memorabile şi locaţii de agrement, pot fi considerate invitaţii reale de a ne fi oaspeţi dragi.

            Realizările economiei raionului sînt prezentate, întîi de toate, prin prospectul industriei vinicole. În podgoriile din raion cresc cele mai bune soiuri de poamă europeană, din care se obține șampanie, vinuri seci ordinare și dulci de calitate superioară. Faimoasele săli de degustație ale fabricilor de vinuri din satele Romănești, Cojușna, Pănășești, Recea, Vorniceni, Zubrești și din or. Strășeni Vă aşteaptă pentru a confirma aurul, argintul şi bronzul medaliilor obţinute de vinurile SA “Romaneşti” la variile concursuri internaţionale.

             Ne dorim ca site-ul să devină o platformă de comunicare deschisă întru rezolvarea problemelor cu care Vă confruntați, de aceea așteptăm propunerile, sugestiile și întrebările dumneavoastră. Numai astfel vom face ca raionul Strășeni să prospere!

Subsemnăm tuturor gîndurilor bune!

 

 

Cu respect,

Mihail POPA,
Preşedintele raionului StrăşeniNoutăţi și evenimente
Publicat: 30.09.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 29.09.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 21.09.2016   
La data de 20 septembrie 2016, viceministrul finanțelor, dna Veronica Vragaleva, s-a aflat în vizită de lucru în raionul Strășeni. Citeşte mai mult...


Anunțuri
Publicat: 02.08.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 27.07.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 25.07.2016   
Citeşte mai mult...


Decizii ale consiliului
Publicat: 06.09.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 30.05.2016   
Citeşte mai mult...
Publicat: 10.03.2016   
Citeşte mai mult...STRĂȘENI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2016 Consiliul Raional Strășeni - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Design și programare de Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 152238   Total ieri: 163   Total azi: 96