Dragi vizitatori!

 

Vă salut și vă urez bun venit pe site-ul Consiliului raional Strășeni !

     Sunt onorat să fiți oaspeții noștri pe pagina web. Prin intermediul acesteia puteți afla noutățile din sfera economică, educativă, socială, acțiunile preconizate, structura subdiviziunilor și deciziile Consiliului raional, și, bineînțeles, realizările obținute.

     De asemenea, pagina noastră vă oferă informații despre locurile și obiectivele turistice din raion pe care aveți posibilitatea să le vizitați. Ne mîndrim cu ansamblul mănăstirii Căpriana, una dintre cele mai vechi mănăstiri din republică, cu Mănăstirea Țigănești situată în zona de codru a Moldovei, cu Biserica de lemn din satul Vorniceni. De o frumusețe rară este rezervația ,,Codrii” (s. Lozova), cu o floră și faună extrem de surprinzătoare și bogată, punct unde se află și legendarul stejar al lui Ștefan cel Mare, cu o vîrstă de peste 500 de ani.

   Un loc aparte în economia raionului îl ocupă industria vinicolă. În podgoriile din raion cresc cele mai bune soiuri de poamă europeană din care se obține șampanie, vinuri seci ordinare și dulci de calitate superioară, care pot fi apreciate în faimoasele săli de degustație ale fabricii de vinuri din satele Romănești, Cojușna, Pănășești, Recea, Vorniceni, Zubrești, și din or. Strășeni. Dovada calității vinurilor o reprezintă medaliile de aur și argint obținute la diferite concursuri internaționale de către Societatea pe Acțiuni ,,Romănești”.

    Totodată, acest site oferă posibilitatea de a avea un dialog cît mai deschis în vederea rezolvării problemelor cu care vă confruntați, de aceea așteptăm propunerile, sugestiile și întrebările dumneavoastră. Numai în acest mod vom face ca raionul Strășeni să prospere!

   
Cu respect,

Mihail POPA
Preşedintele raionului StrăşeniNoutăţi și evenimente
Publicat: 26.08.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 25.08.2015   
Astăzi, 25 august 2015, în şala de şedinţe a Consiliului raional, s-au ţinut lucrările şedinţei ordinare, convocate conform Dispoziţiei nr. 123 din 13 august 2015 a preşedintelui raionului, dl Mhail Popa. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.08.2015   
Echipa naţională a Moldovei s-a întors acasă cu şase medalii de la Campionatul European la lupte libere, lupte feminine şi lupte greco-romane rezervat cadeţilor, care s-a desfăşurat în perioada 4-9 august 2015, în or. Subotica, Serbia. Citeşte mai mult...


Anunțuri
Publicat: 21.08.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 17.08.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 24.07.2015   
Citeşte mai mult...


Decizii ale consiliului
Publicat: 10.06.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 05.01.2015   
Citeşte mai mult...
Publicat: 22.12.2014   
Citeşte mai mult...STRĂȘENI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2015 Consiliul Raional Strășeni - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Design și programare de Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 97477   Total ieri: 88   Total azi: 47