Prima pagină  »  Subdiviziunile Consiliului raional  »  Direcția generală asistență socială
Direcția generală asistență socială
Lansarea Campaniei de informare „Invizibili printre noi”
Publicat: 10.05.2018   

         La data de 10 mai 2018, sub egida Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane în parteneriat cu OIM în Moldova, în colaborare cu Comisia raională pentru combaterea traficului de ființe umane, a avut loc lansarea Campaniei de informare „Invizibili printre noi”. 

     Scopul Campaniei constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului traficului de ființe umane (TFU), cu accent pe anumite grupuri de risc: copii (în special orfani și rămași fără îngrijirea părintească, inclusiv în urma migrației), tineri, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice.

    La eveniment au fost prezenți: vicepreședinții raionului Strășeni, Elena Harcenco și Ion Ursu, reprezentantul Oficiului Teritorial Chișinău a Cancelariei de Stat, Constantin Lozovanu, reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice centrale, parteneri de implementare, primari ai localităților din raion, membrii echipelor multidisciplinare teritoriale, asistenţi sociali comunitari, reprezentanți ai Inspectoratului raional de poliție Strășeni, specialiști ai Consiliului raional Strășeni și serviciilor publice desconcentrate, cât și locuitori ai raionului.     

         Timp de o săptămână, locuitorii raionului Strășeni vor avea posibilitate să se informeze despre instituțiile cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (TFU) afișate pe un panou expus publicului și siluetele umane din placaj rezistent, care vor reprezenta în mărime reală femei, bărbați și copii, fixate la bază, pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor, care trăiesc printre noi, dar de multe ori rămân nevăzute. Istoriile sunt scrise în limbile română, rusă, ucraineană și alte limbi vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

         Localnicii vor fi sensibilizați asupra consecințelor traficului de ființe umane, prin istoriile inscripționate pe figurinele instalate în locurile de acces public, care redau trăirile multor dintre victime, rămase de cele mai multe ori „invizibile printre noi”.

    După lansarea oficială, membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU și cei prezenți au interacționat activ în cadrul atelierului de lucru cu genericul „Tendințele traficului de ființe umane. Identificarea și sesizarea cazurilor de TFU. Prevenirea TFU intern”.

 

Direcția asistență socială și protecție a familiei

 Alte Direcția generală asistență socială

Publicat: 26.05.2021   
Publicat: 19.10.2020   
Publicat: 12.10.2018   
Publicat: 18.09.2018   
Publicat: 29.11.2017   

STRĂȘENI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
© 2021 Consiliul Raional Strășeni - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Design și programare de Andrei Madan

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 997591   Total ieri: 540   Total azi: 330